Salut,

Numele meu este Gabriel Roșeanu și sunt psihoterapeut. Dețin titlul de doctor în psihologie cu specializarea în sănătate mentală. Sunt atestat de către Colegiul Psihologilor din România în psihoterapie cognitiv comportamentală. De asemenea, sunt titularul cursului de neuropsihologie  la Universitatea din Oradea în cadrul departamentului de psihologie.

Scopul meu ca psihoterapeut este să te ajut să-ți dezvolți deprinderile necesare pentru a depăși obstacolele cu care te confrunți în viața ta. Eu te voi îndruma și asista în efortul tău de a înțelege unde se afla blocajul, de ce ești în această situație și cum să o depășești. Deprinderile pe care le vei dobândi îți vor permite să devii  propriul psihoterapeut.

În practica mea psihoterapeutică sunt ghidat de următoarele principii:

1.

Toți oamenii se confruntă cu dificultăți în viața lor – nu există o viață fără probleme;

2.

Suferința umană nu este o boală;

3.

Emoțiile și gândurile negative sunt o parte naturală și indispensabilă a vieții – acestea nu semnalizează prezența unei tulburări psihice;

4.

Fericirea nu înseamnă a te simți bine întotdeauna și a interpreta  orice dintr-o perspectivă pozitivă.

Eu consider că oamenii se confruntă cu blocaje la nivel psihologic și nu cu tulburări psihice. Astfel, psihoterapia devine o modalitate de a înțelege, asista și educa, nu de a trata și vindeca. Omul nu este bolnav deci nu are nevoie de tratament pentru a se vindeca, ci este doar blocat și are nevoie să dobândească unele deprinderi pentru a ieși din impas.

Ce este psihoterapia?

De ce să lucrezi cu mine?

Există două categorii de motive pentru care să lucrezi cu mine:

  1. Abordarea problemei: perspectiva din care abordez dificultățile cu care se confruntă oamenii.

A nu avea probleme este imposibil, întotdeauna va exista ceva neplăcut în viața noastră. Orientarea efortului spre a ne construi o viață în care să nu avem probleme ne va cauza multă frustrare și suferință. Soluția nu este evitarea problemelor ci dobândirea unor deprinderi prin intermediul cărora să le abordăm ca parte naturală a vieții. Acest lucru ne va permite să depunem efortul necesar pentru a le rezolva dar fără să ne simțim împovărați sau copleșiți de ele.

  1. Rezolvarea problemei: metoda de lucru implementată pentru a obține rezultatele dorite.

Pentru a obține ceea ce ne dorim trebuie să depunem efort. Acesta constă în formarea unor noi modalități de a gândi și acționa.

În cadrul programelor oferite de mine vom lucra împreună pentru a identifica exact CE trebuie să faci pentru a obține ceea ce îți dorești. Eu îți ofer și CUM nu doar CE. Te voi asista la fiecare pas al efortului tău. Vom lucra împreună pentru a pune în acțiune strategiile necesare pentru ca tu să ajungi acolo unde dorești. La nivel teoretic îți ofer explicații cu privire la modul în care funcționează psihicul și cum se aplică aceste principii în cazul tău specific. Îți voi explica ce se întâmplă în mintea ta: de ce faci ceea ce faci, de ce simți ceea ce simți și de unde vin acele gânduri cu care te confrunți. Îți asigur materiale pe care le poți parcurge pentru a înțelege mai bine ideile prezentate. În cadrul ședințelor vei învăța o serie de tehnici și vei realiza o multitudine de exerciții practice menite să ducă la formarea unor noi deprinderi cognitive, emoționale și comportamentale. Acestea sunt acompaniate de fișe de lucru care îți permit să exersezi în mediul tău. Vei beneficia de feedback și îndrumare în efortul tău de a pune în practică noile deprinderi. Îți voi monitoriza progresul astfel încât vei știi exact unde te afli în raport cu obiectivele tale.

Schimbarea este posibilă doar trebuie să acționezi. Eu îți pot arăta ce și CUM trebuie să faci pentru a o obține.

Abonare

Abonează-te la newsletter pentru informații relevante…