Găsește răspunsurile la întrebările despre tine: unde ești, unde dorești să ajungi și ce să faci pentru a ajunge acolo

Poate că sună ciudat că omul trebuie să învețe să găsească satisfacția sau fericirea deoarece avem tendința să credem că aceasta ar trebui să vină de la sine sau să știm din naștere să o găsim. Din păcate lucrurile nu funcționează astfel. Oamenii trebuie să dobândească prin învățare majoritatea lucrurilor printre care și modul în care să-și găsească sau creeze satisfacția și fericirea.

Cu toții primim educație în copilărie de la persoanele care ne cresc și apoi pe tot parcursul vieții de la viață în sine. Această educație pe care noi o perpetuăm în viața de zi cu zi se transformă în obiceiuri, în care ajungem să ne pierdem, obiceiuri care ne îndepărtează de sinele nostru real.
Lumea/cei din jur ne spun ce ar trebui să gândim și cum ar trebui să simțim și reacționăm. Ne spun ce înseamnă iubirea, relația de cuplu și familie, ce înseamnă o carieră reușită, ce înseamnă să ai succes și cum să trăim sănătoși și fericiți. Și sunt atât de multe păreri… Pe cine să crezi?
În ciuda abundenței de informație, experți și formule pentru orice, ne găsim adesea copleșiți de emoții negative, de reacții pe care nu le înțelegem sau gânduri „ciudate”. Adesea, acestea indică faptul că undeva, la nivel inconștient, s-a constatat o incompatibilitate; „ceva nu pușcă”.

Inconștientul se confruntă cu două forțe opuse. Altfel spus, la nivelul prelucrărilor inconștiente de informație, mintea se confruntă cu două idei care sunt incompatibile. Această „eroare de sistem” ne este indicată prin intermediul acelor chestii ciudate care ni se întâmplă: reacții fiziologice și emoționale (negative) și comportamente inexplicabile.

Adesea ceea ce ni se spune, ceea ce am fost învățați să credem și astfel ceea noi considerăm un adevăr, nu corespunde cu ceea ce ni se întâmplă, cu ceea ce viața „aruncă” spre noi. Care ar fi soluția? Reeducarea – este momentul să ne asumăm responsabilitatea pentru propria noastră viață și să reînvățăm prin propria experiență cine suntem, ce ne dorim și ce înseamnă să trăiești fericit. Prin definirea personală a ceea ce înseamnă iubire, familie, carieră, succes și alte concepte, putem ajunge la satisfacție cu noi înșine și viața pe care o trăim.

În acest sens cele mai relevante întrebări ar fi:

  • Cum sunt eu de fapt?
  • De ce am anumite emoții și gânduri și comportamente?
  • Ce îmi doresc?
  • De ce îmi doresc? (probabil cea mai importantă întrebare)
  • Ce trebuie să fac pentru a deveni persoana care doresc să fiu?
  • Cum pot obține ceea ce îmi doresc?

Află răspunsurile la toate aceste întrebări prin participarea la o serie de discuții cu mine.

Poți începe prin a-mi scrie utilizând formularul de contact (acesta se găsește pe o pagină dedicată și poate fi accesat din meniul principal). Descrie-mi situația ta, problema cu care te confrunți și ce anume ai dori să afli. Eu îți voi oferi posibile explicații pentru acestea. Acest serviciu de corespondență prin e-mail este gratuit.

De asemenea, te invit să citești materialele din secțiunea “BLOG” pentru a te familiariza cu abordarea mea asupra modului de funcționare a psihicului uman.

Pentru a afla mai multe despre cine sunt și cu ce mă ocup accesează secțiunea “DESPRE MINE.”

 

Cea mai bună investiție pe care o poți face este investiția în propria persoană. Începe acum!